Субота, 20.04.2024, 07:40
| RSS

Головна » 2010 » Березень » 25 » Про нас уже пишуть!
11:31
Про нас уже пишуть!

У електронному видані "Закарпаття онлайн" вийшла стаття про наш комплекс.

У закарпатському Міжгір'ї є квасівське "Ельдорадо" 

Куди не глянь - кругом райські куточки у наших горах. У затишному урочищі Міжгір'я - житловому масиві Дешево - також знайдеш земний едем для душі і серця. Звичайно, тут понад усе манить урочище Квасівське, де в лісовій оазі пульсує нарзанне джерело.

null

Колиба "Квасур" 

Здавалося б, що цей цнотливий казковий куточок природи не потребує жодного доповнення задля краси, але, виявляється, все-таки можна і природний ландшафт причепурити руками архітекторів - будівлями. Адже правду в народі кажуть, що кашу маслом не зіпсуєш, тобто корисне і необхідне ніколи не буде зайвим. Так і напрошувалася одвіку в мальовничій місцині оздоровниця, аби народ милувався довколишньою красою і черпав із цілющого колодязя здоров'я, тим більше, що Міжгірщина твердо взяла курс на розвиток санаторно-туристичної індустрії, від якої повинна наповнюватися бюджетна скарбниця району, могло б працевлаштуватися населення в умовах масового безробіття внаслідок розвалу колишніх колгоспів і потужних заводів військово-промислового комплексу. І нарешті те, про що мріялося - сталося.

Чарівне Квасівське причепурилось новобудовами для відпочинку і лікування. За останні тижні два об'єкти вже здано в експлуатацію. Це - надзвичайно екзотичного типу колиба з назвою "Квасур" (назва походить від скорочень слів урочище і Квасівський) і суперкласна адміністративна будівля оздоровчо-лікувально-туристичного комплексу "Петрівська слобода", що належить відомому Відкритому міжнародному університету "Україна". Найменування самої оздоровниці певною мірою теж конкретно мотивовано. Слобода - відособлена частина селища, а Петрівська, за одностайною думкою киян-університетів, - на честь керівника ВНЗ Петра Таланчука, академіка АПН України, доктора технічних наук, професора і, до речі, першого міністра освіти незалежної України. Людини, яка викликає повагу любов’ю і вірністю ідеалам української нації, її патріотичному духу.

 

null

Адміністративна будівля оздоровчо-лікувально-туристичного комплексу "Петрівська слобода"

 

Петро Михайлович запевняє, що цьому шматочку верховинської землі, який, повірте, символічно через багатство природи асоціюється з Ельдорадо, і, кажуть, колись потрапив на очі колишнім маститим державним мужам п. Засусі і п. Медведчуку, університет збирається віддячити плідною працею на Міжгірщині, зокрема на основі сучасних технологій провести всеохоплюючу розвідку-дослідження запасів мінвод, якими багатий гірський район, визначити хвороби, які комплексними способами можна лікувати нарзаном, сприяти розливу води для споживання, що теж актуально для Міжгірщини і т. п. Словом, планується ділова співпраця столиці в ім'я добробуту глибинки.

 

Василь Пилипчинець, Міжгір’я. Фото автора

11 січня 2010 р. 16:16

 

постійна адреса статті: http://zakarpattya.net.ua/ru_news_54223.html

Переглядів: 2167 | Додав: Admin_PSloboda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Погода
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Звідки ви про нас дізналися?
Всього відповідей: 362
Статистика
счетчик посещений