12 травня в Міжгірський професійний
ліцей з’їхалися викладачі та майстри виробничого навчання з професії «кухар» із
Ужгорода, Мукачева, Берегова, Тячева для участі в засіданні обласної секції
педагогічних працівників професій торгівлі та громадського харчування на тему
«Майстер-клас – одна з форм ефективного, активного навчання, підвищення
професійного рівня педагогів».
Ідея реалізації теми засідання виникла
в директора ліцею Василя Юрійовича Маринця, проведення майстер-класу на базі
підприємств-замовників робітничих кадрів. Співпраця навчального закладу з
готельно-оздоровчим комплексом «Петрівська слобода», директором якого є
колишній майстер виробничого навчання Маркович Василь Миколайович, дала
можливість приємно вразити учасників секції.
В рамках впровадження інноваційного
проекту «Відродження народних художніх ремесел, звичаїв, і традицій,
старовинної верховинської кухні в умовах інтенсивного розвитку
туристсько-рекреаційного комплексу Міжгірщини» майстер виробничого навчання
Медулич Ігор Миколайович виконав майстер-клас по приготуванню супу
полонинського на відкритому вогні в колибі-ресторані «Квасур».
Ігор Миколайович поділився не тільки технологією
приготування супу полонинського (бограчу-гуляшу), а й історією виникнення
страви.
Після завершення обласного засідання гості мали
можливість скуштувати страви, притаманні верховинській кухні: овечий сир,
картоплю, смажену в лушпинні, бринзу, домашню ковбасу, сало і, звичайно, страву
верховинських вівчарів – суп полонинський.
Міжгірський професійний ліцей
http://mizgir.com.ua/majster-klas-po-pryhotuvannyu-bohrachu-na-vidkrytomu-vohni-v-petrivskij-slobodi#more-8409
|